časovi srpskog jezika

Mešanje jezika, greške u padežima i rodovima imenica, siromašan fond reči dovode do nesigurnosti tvog mališana kada treba da govori na srpskom jeziku. Tada se javlja stid i neprijatnost i lakše mu je da bojkotuje srpski ili odgovara na jeziku sredine nego da traga za rečima i pravilnim rečenicama, a zna da mu baš i ne ide. Nemoj da brineš, to je normalna pojava i mnoga deca u dijaspori tako reaguju. To je samo rezultat nedostatka okruženja srpskim jezikom. Zato su časovi srpskog jezika prilika da deca od 4 do 14 godina  govore na jeziku svojih baka, deka i bar jednog od roditelja na raznorazne teme, kroz pesmu, pokret, igru, šalu, recitaciju, priču, bajke i glumu kako bi se slobodno i bez stida izražavala.

Individualni rad

U radu sa decom vodimo se dečijim interesovanjima kada je sadržaj u pitanju. To je važno kako bismo pokrenuli unutrašnju motivaciju kod deteta jer će jedino tako učenje biti s ljubavlju i potpuno efikasno. Bogaćenje rečnika, pravilan izgovor glasova, gramatička struktura, pravilna upotreba padeža i rodova, ovladavanje pismima, kako ćirilicom tako i latinicom…sve to radimo s tim što ne insistiramo na gramatičkim pravilima. Deca pravilan govor usvajaju kroz komunikaciju i metode koje su prilagođene tako da dete nema pritisak od gramatičkih pravila i definicija.

Čas traje do 30 minuta. Imajući u vidu onlajn uslove rada, pažnju i koncentraciju deteta u zavisnosti od uzrasta, shodno tome prilagođavamo trajanje časa. Časove zakazuješ u terminima koji vama odgovaraju, dinamikom koja odgovara i tebi i tvom detetu.

Grupni rad

Ukoliko tvoje dete više voli da radi u grupi, onda su grupni časovi pravo rešenje. Grupa se formira na osnovu uzrasta dece i nivoa znanja jezika. U grupi ima maksimalno petoro dece. Grupni čas je jednom sedmično, subotom u odgovarajućem terminu koji se formira shodno potrebama grupe.

Radionice

Radonica je jedno od omiljenih mesta mališanima gde se igraju, druže, smeju, glume, rešavaju kvizove, takmiče se, stvraraju, prave, upoznaju se sa kulturom, tradicijom, geografijom Srbije i raznim zanimljivostima.

Svakog meseca u zadnju nedelju u mesecu organizujemo jednu tematsku radionicu na koju možeš prijaviti dete. Na radionici je maksimalno desetoro dece.

Zakaži besplatan probni čas!

To je oko 20 minuta našeg upoznavanja. To će ti biti pokazatelj da li tvom detetu prija i odgovara naš način rada, a nama da vidimo koja su interesovanja tvog deteta, kako uči, koje aktivnosti su mu omiljene. Jer ukoliko nastavimo saradnju, na osnovu toga pravimo plan rada.

Časovi se održavaju preko Zoom App.

Cenovnik časova (rad 1 na 1 i rad u grupi)

Kurs 10 individualnih časova je 150 EUR

Kurs 10 grupnih časova je 120 EUR

Radionica je 10 EUR

Zakaži besplatni probni čas klikom na ovaj link ili upitom na email.